Naslov:
Bio črna kvinoja 400g, iz pravične trgovine
organska in pravična črna kvinoja

Rok trajanja: 30.7.2017

Bio in pravična super kvinoja (perujski riž) vrhunske kakovosti s hrustljavo teksturo.
 • čisti veganski protein
 • brez glutena
 • brez holesterola
 • veliko vlaknin
 • veliko koristnih ogljikovih hidratov
 • enostavna za pripravo

Sestavine

 • 100% bio črna kvinoja

Povprečna hranilna vrednost na 100g

 • Energijska vrednost 1506 kJ (360 kcal)
 • Beljakovine 13,8g
 • Ogljikovi hidrati 60,3g
 • Maščobe 7,0g

Zakaj Quinola kvinoja?

Za podjetje Altiplans prideluje kvinojo 500 lokalnih kmetov iz Cabane v Peruju, severno od jezera Titicaca, ki jo prodajajo po pravični Fair Trade ceni. Vse izdelke Quinole pa pakira v Franciji skupina odraslih ljudi s posebnimi potrebami. Quinola se prideluje organsko v skladu s trajnostnim razvojem. Je ekološka in veliko več, saj lokalni kmetje prakticirajo mešano zasaditev poljščin in kolobarjenje, ki dodatno obogatijo rodovitno zemljo. Kot največji uporabniki kvinoje so Perujci izbrali prav Quinolo za najokusnejšo kvinojo. Presenečeni boste nad čistostjo, hrustljavostjo in njenim okusom v primerjavi z navadno belo kvinojo.

Quinolo uporabljajo tudi številne restavracije, ki so prejele Michellinovo zvezdico.

O kvinoji

Kvinoja ali perujski riž je po hranljivosti presenetljivo kakovostno živilo, ki se lahko primerja s polnomastnim mlekom v prahu. Vsebuje več beljakovin kot katera koli druga semena in plodovi, saj je v nekaterih sortah do 20% kakovostnih beljakovin. In kaj je tako posebnega v beljakovinah kvinoje? So popolne zato, ker vsebujejo prav vse nujno potrebne aminokisline, med njimi še zlasti veliko lizina, metionina in cistina. Perujski riž svebuje še precej rudninskih snovi, zlasti železa, kalija, magnezija, cinka, bakra in mangana. Poleg tega je dober vir riboflavina (vitamin B2), vitamina B6, niacina (vitamin B3) in tiamina (vitamin B1), vsebuje pa tudi nekaj folata (folne kisline oz. vitamina B9).

Hrana bogov

Na območju južnoameriških Andov jo pridelujejo že vsaj 3000 let, najstarejši dokazi o uporabi teh semen pa so stari cca. 5000 let. Za Inke in Azteke je kvinoja veljala za sveto poljščino in eno najpomembnejših živil. Inkovski vojaki so na zelo dolgih vojaških pohodih preživeli samo z mešanico kvinoje in masti. Pravili so ji vojne krogle.

Kvinoja kot superhrana

Ameriška vesoljska agencija NASA je podelila kvinoji naziv superhrane, saj se uporablja za dolga popotovanja v vesolje.

Uravnavanje telesne teže

Jedi iz kvinoje so v primerjavi z jedmi iz riža ali pšenice bolj nasitne in so zato zelo primerne za spopad z debelostjo.

 

Cena2,49 €

Sorodni izdelki

Lotao
Naslov:
Bio črni riž Royal Pearl Black 300g
Redna cena4,90 €
Vaša cena3,68 €
Quinola
Naslov:
Bio rdeča kvinoja 400g, iz pravične trgovine
Cena2,99 €

Brezplačna poštnina
ob nakupu nad 50€

Darilo ob
prvem nakupu