Naslov:
Bio kaljeni mandlji s presno čokolado, 70g
Namočeni in posušeni mandlji s čokolado
Raw Ecstasy bio kaljeni mandlji obliti s presno čokolado so ultimativni presni prigrizek. So lahki, polni hranil in popolnoma brez grenkega priokusa.
Sestavine
  • bio kaljeni mandlji
  • bio presna kakavova pasta
  • bio kokosov sladkor
  • himalajska sol
Alergeni
mandlji, pripravljeni v obratu, kjer so prisotni oreščki, sezam in gorčica.
Povprečna hranilna vrednost na 100g
  • energijska vrednost (2323kJ / 562 kcal)
  • maščobe 46g (od teh nasičene 13g)
  • ogljikovi hidrati 15g (od teh sladkorji 15g)
  • vlaknine 16g
  • beljakovine 14g
  • natrij 0,24mg

Zakaj kaljena semena in kaljeni oreščki?

Iz oreščka zraste rastlina šele takrat, ko nanj pade dež. Do tega trenutka, ko ima rastlina pogoje za rast, se orešček zavaruje pred zunanjimi vplivi (kot so insekti, mikrobi in živali) s posebnimi hranilnimi snovmi in toksičnimi primesmi, ki jih v ustih občutimo kot grenak priokus (kot npr. grenak priokus, ki ostane po zaužitju presnih orehov). Narava torej poskrbi za proces vzklitja rasline iz oreščka, ko je prisotna voda, ki izloči toksične primesi. Raw Ecstasy posnema naravo tako, da oreščke in semena najprej namakajo, nato pa jih počasi in dolgo sušijo pod temperaturo 55°C. Ta proces sproži aktivacijo oreščka/semena, ohranitev hranilnih vrednosti ter mikroorganizmov in izločitev anti-hranil. Toksične primesi so po procesu namakanja minimalne ali v celoti odstranjene (to so encimski inhibitorji, fitična kislina, čreslovina in goitrogeni). Namakanje sproži v oreščku/semenu tudi druge pozitivne procese: aktivirajo se pozitivni encimi, ki povečajo vsebnost vitaminov, še posebej vitamina B. Takšni so lažje prebavljivi in hranila se lažje absorbirajo. Raw Ecstasy uporablja starodavni način namakanja oreščkov in semen v slani vodi (uporabljena je himalajska sol), ki so jo uporabljali že Azteki - stari naseljenci Centralne Amerike. Soljena voda namreč aktivira enzime, ki deaktivirajo toksične sestavine. Po namakanju so počasi sušili oreščke na soncu.

Raw Ecstasy

je majhno podjetje, ki proizvaja presne in kaljene izdelke iz semen in oreščkov. Izdelki imajo certifikat Biodynamic Association, surovine pa kupujejo pri majhnih pridelovalcih. Ker se s tem izognejo velikim trgovskim verigam, prispevajo k boljšemu življenju samih predelovalcev, nam pa nudijo visoko kakovostne izdelke, ki nam omogočijo super zdrav način prehranjevanja med obroki. Bistvo Raw Ecstasyja je v kaljenih semenih in oreščkih, ki so z namakanjem in počasnim sušenjem oživljena in zato polna hranil.
Cena6,95 €

Brezplačna poštnina
ob nakupu nad 50€

Darilo ob
prvem nakupu