Menakao

Menakao

mena*
rdeča kot barva zemlje, bogate z mineralnimi sedimenti reke Sambirano, kjer raste kakav; rdeča kot ton barve čokolade Menakao, rdeča kot rdeč otok – otok Madagaskar
kao*
kakav *v malgaškem jeziku
Menakao proizvodnja poteka po načelu »Tree to Bar«
Vse sestavine čokolade Menakao so pridelane na Madagaskarju, kjer poteka tudi celotna proizvodnja čokolade. Malgaško podjetje Menakao ravna z zaposlenimi skrbno in odgovorno ter z različnimi projekti prispeva velik delež k razvoju lokalne skupnosti na Madagaskarju. S proizvodnjo po načelu »Tree to Bar« zagotavlja delovna mesta tako za pridelovalce sestavin kot za zaposlene v proizvodnji čokolade. Za surovine plačuje več od tržne cene in več od Fair Trade organizacije. Sredstva, ki bi sicer bila namenjena licenci Fair Trade, raje vlagajo v dobrobit zaposlenih, zato niso nosilci omenjenega certifikata. Zaposleni so plačani najmanj 10% več od povprečne plače na Madagaskarju, delajo v varnem okolju pod dobrimi delovnimi pogoji: klimatizirani prostori, tuši s toplo vodo, brezplačni prevoz na delo in domov, brezplačno kosilo, plačilo socialnih prispevkov in pokojnine; s tem delavci ohranijo 50% svoje plače.
Menakao
Naslov:
TEMNA ČOKOLADA 63% S KAKAVOVIMI ZRNI IN MORSKO SOLJO, 75 g
Cena3,80 €
Menakao
Naslov:
Temna čokolada 100%, 75 g
Cena3,80 €
Menakao
Naslov:
Temna čokolada 63% s kombavo in rožnatim poprom, 75 g
Cena3,80 €