Naslov:
Temna čokolada 100% 65 g
bistra in drzna
Odsotnost sladkorja ustvarja čokolado z globoko in bogato kakavovo noto. Aroma, ki se razvija ob topljenju kakavovih zrn, je robustna s subtilnim in svežim okusom kakavovega zrna v ozadju. Idealna po obroku.
Menakao čokolade predstavljajo izbor temnih čokolad, izdelanih iz kakava vrhunske kakovosti, predelanega na organskih neškropljenih plantažah v dolini Sambirano na SZ Madagaskarja. Čokolada je bila že večkrat nagrajena z nagrado Golden Taste Award in Chocolate Academy Award. Vse sestavine čokolade Menakao so pridelane na Madagaskarju, kjer poteka tudi celotna proizvodnja čokolade.

Sestavine

  • kakav
  • kakavovo maslo

Alergeni

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov, mleka, jajčnih beljakovin, glutena in arašidov.

Menakao

mena*
rdeča kot barva zemlje, bogate z mineralnimi sedimenti reke Sambirano, kjer raste kakav; rdeča kot ton barve čokolade Menakao, rdeča kot rdeč otok – otok Madagaskar
kao*
kakav *v malgaškem jeziku
Menakao proizvodnja poteka po načelu »Tree to Bar«
Vse sestavine čokolade Menakao so pridelane na Madagaskarju, kjer poteka tudi celotna proizvodnja čokolade. Malgaško podjetje Menakao ravna z zaposlenimi skrbno in odgovorno ter z različnimi projekti prispeva velik delež k razvoju lokalne skupnosti na Madagaskarju. S proizvodnjo po načelu »Tree to Bar« zagotavlja delovna mesta tako za pridelovalce sestavin kot za zaposlene v proizvodnji čokolade. Za surovine plačuje več od tržne cene in več od Fair Trade organizacije. Sredstva, ki bi sicer bila namenjena licenci Fair Trade, raje vlagajo v dobrobit zaposlenih, zato niso nosilci omenjenega certifikata. Zaposleni so plačani najmanj 10% več od povprečne plače na Madagaskarju, delajo v varnem okolju pod dobrimi delovnimi pogoji: klimatizirani prostori, tuši s toplo vodo, brezplačni prevoz na delo in domov, brezplačno kosilo, plačilo socialnih prispevkov in pokojnine; s tem delavci ohranijo 50% svoje plače.
Zgodovina
Pred 150. leti je Cassam Chenai imigriral iz SZ Indije v SV del Madagaskarja. Trgovci več generacij so pošiljali razglednice, kar je vplivalo na tržno rast in izvoz začimb, kakava in kave. Shahin, potomec trgovca in predstavnik 4. generacije, rojen na tem lepem otoku, se je leta 2006 odločil, da izpelje sanjski projekt izdelave kakovostne čokolade ter jo predstavi svetu kot najlepši dragulj Madagaskarja: kakavova zrna iz Sambirano regije.
Cena3,80 €

Sorodni izdelki

Menakao
Naslov:
Temna čokolada 63% z bird čilijem 65 g
Cena3,80 €

Brezplačna poštnina
ob nakupu nad 50€

Darilo ob
prvem nakupu