je bil uspešno dodan v košarico.

Košarica

BIO DIŠEČI TAJSKI RIŽ IN SLADKO KISLA OMAKA Z ZELENJAVO

By 1. februar, 2019 SLASTNI RECEPTI
sladko kisla omaka z zelenjavo

Zadnje čase mi tako paše kitajska hrana, da je to skoraj neverjetno. Jedla bi jo vsak dan 😊. Torej kaj druga narediti za kosilo kot riž in sladko kislo omako z zelenjavo. Priznam, da sem morala omako malo preizkušati in sem naredila različne variante, vendar mi je končno uspelo. Kosilo je bilo odlično in vsi smo vse pojedli.

Sestavine:

Sladko kisla omaka:

  • 250 ml vode
  • 1,5 žlice koruznega škroba
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlici kečapa
  • 1,5 žlice Bio presne kokosove omake Aminos
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • Sol
  • Poper

Kako jo pripraviš?

  1. Na kokosovem olju popražimo čebulo in dodamo riž. Skuhamo ga po navodilih.
  2. V ponvi na kokosovem olju popražimo čebulo in dodamo zelenjavo (bučka, korenček, paprika).
  3. Nekaj časa pražimo zelenjavo, potem dodamo por in bambusove vršičke v rezinah.
  4. Ko je zelenjava še malo trda dodamo sladko kislo omako, ki smo jo prej pripravili in vse skupaj premešamo.
  5. Pustimo par minutk, da se okusi prepojijo, dodamo sojine kalčke in postrežemo.
  6. Na kuhan riž nadevamo zelenjavo s sladko kislo omako, na katero potresemo malo zmletih arašidov.
  7. Pa dober tek.

Kako pripraviš sladko kislo omako?

  1. V skledi z metlico zmešamo vodo in kokosov sladkor, dodamo ostale sestavine.
  2. Dobro premešamo.
  3. Glede na okus lahko prilagodimo sestavine.

Pusti komentar