je bil uspešno dodan v košarico.

Košarica

DOMAČI SLANIKI

By 20. februar, 2019 SLASTNI RECEPTI
domači slaniki ManaHrana

Kdaj pa kdaj se razvajamo in naredim tudi kakšno sladico ali pa slano pecivo iz bele moke. Med top 3 so definitivno slaniki, oz slanci kot jih poimenujejo naši južni sosedje. Super so za malico in odlično se podajo k navadnemu jogurtu. 😊

Sestavine za pripravo kvasa:

  • 1,5 dcl mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 jedilna žlica moke

Sestavine za pripravo testa:

  • pripravljen kvas
  • 320 g moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja
  • 1 jedilna žlica jogurta

Sestavine za preliv:

  • 1 čajna žlička soli
  • 2 čajni žlički moke
  • ščepec sode bikarbone
  • par kapljic vode

Kako jih pripraviš?

  1. Kvas nadrobimo v posodo, dodamo žličko sladkorja, žlico moke in toplo mleko. Pokrijemo in pustimo stati 10 minut.
  2. Kvasu dodamo jogurt in z metlico dobro vse skupaj premešamo.
  3. Dodamo moko, sol, kokosovo olje. Zamesimo testo.
  4. Testo pustimo 30 minut vzhajati.
  5. Medtem si lahko pripravimo preliv za slanike.
  6. Sol, moko in sodo bikarbono premešamo in dodamo par kapljic vode. Masa naj bo malo bolj gosta kot za palačinke.
  7. Testo razdelimo na 6 delov in oblikujemo enako dolge palčke.
  8. Položimo jih na pekač, obložen z peki papirjem in pustimo stati 45 minut.
  9. Pečemo v pečici na 200 stopinj približno 10 minut, da dobijo lepo rumeno zapečeno barvo.
  10. Slan preliv z žlico pokapamo po slanikih in jih postavimo nazaj v pečico.
  11. Slanike pečemo še 2-3 minute.
  12. Če želite da se svetijo, jih lahko še malo premažete z oljem.
  13. Dober tek!

Pusti komentar