je bil uspešno dodan v košarico.

Košarica

VEGANSKI BURGER

By 5. marec, 2019 SLASTNI RECEPTI
fižolov burger

Veliko “hitrih” jedi lahko pripravimo doma kar sami, pa še veliko bolj zdrave so. Naredila sem domač burger, kjer je pleskavico nadomestil fižolov polpet. Ponavadi tudi kajzerice naredim kar sama (recept vam zaupam kmalu 😊), ko pa sem v stiski s časom uporabim kar kupljene. Ta burger je odličnega okusa, pripravljen zelo hitro, zato je pri nas zelo pogosto na meniju. 😊

Sestavine za fižolov polpet:

  • 240 g rdečega fižola ali 1 pločevinka
  • pol čebule
  • 1/2 zrna česna
  • 1 korenček
  • 1/2 paprike
  • poper
  • sol
  • vegeta
  • peteršilj
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • kokosovo olje

Kaj sem uporabila za sestavo burgerja?

  • polnozrnato štručko
  • fižolov polpet
  • čebulo
  • zeleno solato
  • paradižnik

Kako ga pripraviš?

  1. Na pekač položimo peki papir, fižol odcedimo in ga razporedimo po peki papirju.
  2. V ogreti pečici cca 150 stopinj pečemo fižol približno 10 min (da se posuši in malo zapeče).
  3. Na majhne koščke narežemo čebulo, česen in papriko. Korenček lahko naribamo.
  4. Fižol vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
  5. Ohlajen fižol pretlačimo z vilico, dodamo malo kokosovega olja in preostalo zelenjavo.
  6. Začimbe dodamo po želji in okusu.
  7. Ovsene kosmiče zmiksamo in jih dodamo k ostalim sestavinam.
  8. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo par minutk, da se sestavine med seboj povežejo.
  9. Oblikujemo kroglice in jih med dlanmi sploščimo, da dobimo polpet.
  10. Na ogreti ponvici s kokosovim oljem polpet na vsaki strani pečemo cca 3 minutke oz. do lepe zapečene barve.
  11. Štručko prepolovimo in jo popečemo 2 minutki na vsaki strani.
  12. V burger se odlično podajo čebula, zelena solata in paradižnik.
  13. Dober tek!

Pusti komentar