Košarica

Spodaj najdete enostaven recept resnično najboljše pite do zdaj in točno ta bo pri nas obvezno na meniju za božično sladico. Nekaj izdelkov za pripravo te krasotice najdete tudi v naši trgovinici.
Torej, kaj potrebujete in kako jo pripravite?

Sestavine

1 skodelica orehov pekan
1 ½ skodelice čokoladnega presnega miksa Iswari
¼ čajne žličke soli
1 jedilna žlica kokosovega masla
1 žlica vode

Nadev

2 x 400 ml kokosovega mleka v pločevinki (uporabite 1 celo pločevinko, pri drugi poberete samo zgornji zgoščen del)
¼ skodelice Melase
2 žlički mletega ingverja
½ čajne žlička mletega muškatnega oreščka
½ čajne žličke pimenta

Postopek

Orehe pekan, čokoladni presni miks, sol, kokosovo maslo, javorjev sirup in vodo stresite v mešalnik in miksajte nekaj minut oz. toliko časa, da se vse sestavine povežejo in dobite »testo«.
Tortni model ali model za pito (premera 22-24 cm) obložite s peki papirjem (ali folijo za živila) in pripravljeno dno razporedite po modelu. Rob naj bo visok približno 5 cm. Postavite v zamrzovalnik.
V ponev dajte kokosovo mleko, melaso, ingver, cimet, muškatni orešček in piment. Kuhajte na zmernem ognju, do nežnega vretja. Dobro premešajte, da se sestavine dobro povežejo. Odstavite iz ognja in dodajte čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi in dokler ne dobite goste strukture. Počakajte par minut, da se nadev malenkost ohladi.
Iz zamrzovalnika vzemite pitino dno, vlijte in razporedite nadev. Preden postrežete postavite pripravljeno pito v zamrzovalnik za 1 uro ali v hladilnik za 4 ure. Okrasite po želji.
*hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 3 dni. Lahko hranite tudi v skrinji, vendar pred serviranjem pito odtajajte.
Prijetno sladkanje! 😊
Naslednji članek