50%

BIO PRESNI KOKOSOV SLADKOR JAVA KISS, 250 G

4,59  2,30 


Sladek in zdrav, iz cvetov kokosove palme!

Rok uporabe: April 2018

 

BIO
Vegansko
Presno
Brez GSO
EAN: 4260237451211
Kategorije: , , , , , ,

Java Kiss bio kokosov sladkor odlikuje slasten masleno-karamelni okus in v ustih se topeča struktura. Njegova uporaba je preprosta in raznovrstna. Uporablja se v razmerju 1:1 kot nadomestilo navadnega sladkorja za sladkanje tekočin, pri kuhanju in pečenju. Kokosov sladkor ima nizek glikemični indeks 35, je poln mineralov in bogat vir kalija, magnezija, cinka in železa. Java Kiss kokosov sladkor je 100% čist organski  in presni izdelek, nerafiniran in minimalno procesiran, da zadrži ves naravni sestav.

Azija je šele pred kratkim razkrila širnemu svetu slastno skrivnost – kokosov sladkor, pridelan iz cvetov kokosove palme, ki je zasvojil svet z neverjetnim okusom in se s svojimi zdravju koristnimi sestavinami uvrstil na seznam superhrane. FAO (Food and Agricultural Organization) je imenovala kokosov sladkor kot edino sladilo, ki sovpada v koncept trajnostnega razvoja. Kokosova palma, iz katere cvetov se kokosov sladkor pridobiva, porabi 20% manj hranil in vode iz zemlje na aker kot trsni sladkor in pri tem ohrani 50-70% več sladkorja. Kokosove palme so del naravnega ekosistema in zato ne uničujejo raznolikosti prostoživečih rastlin in živali kot je to značilno za kultiviran sladkorni trs, ki siromaši raznolikost in zemljo.

Sestavine

  • 100% presni kokosov sladkor

 

Več o proizvajalcu

Lotao

Lotao - pozabljena skrivnost Ljudstvo se prehranjuje z rižem že od kamene dobe naprej. V nasprotju z masovnim trgom riža Lotao podpira gojenje redkih sort, ki jih do nedavnega Zahodni svet ni poznal. Te sorte so bile izbrane po načelu čistosti tako kvalitete kot tudi načina pridelave. Lotao sodeluje izključno s kmeti, ki pridelujejo redke sorte riža pod ustreznimi pogoji, delujejo v skladu s socialnim podjetništvom in izpolnjujejo pogoje varstva okolja. Poleg različnih sort riža Lotao proizvaja eliksirje in začimbne mešanice. Eliksirji – olja bazirajo na riževem olju, ki daje rižu svileno teksturo in živahno barvo. Z aromatičnimi dodatki poživijo in obogatijo okus riža. Začimbne mešanice razvijejo riževo jed v kulinarično doživetje, še posebej, če jo dodate rižu tik pred serviranjem.