CHIA SEMENA, 750 G

6,79 

Chia vsebuje velike količine omega-3 maščobnih kislin!

BIO
Vegansko
Presno
Brez glutena
Brez sladkorja
Brez GSO

Ni na zalogi

Chia je zelnata rastlina, ki izvira iz Južne Mehike. Goji se v Južni Ameriki, kjer se rastlina goji že tisoče let in je bila nekoč del prehrane Aztekov in Majev.  Chia semena povečajo fizično vzdržljivost in celotno zdravje človeškega organizma. Vsebujejo velike količine omega-3 maščobnih kislin (60% skupnih maščob v semenu).

Chia Semena so po svoji hranilni vrednosti boljša kot števili drugi poznani izvori hranljivih stvari. Vsebujejo dvakrat več proteinov kot katerakoli druga semena, dvakrat več beljakovin kot katerakoli druga semena, dvakrat več kalija od banane, trikrat več antioksidantov od jagodnih sadežev, petkrat več kalcija kot mleko in trikrat več železa kot špinača! Prav tako vsebujejo še mnoge druge vitamine in minerale: magnezij, fosfor, kalcij, cink, mangan, vitamine A, D, K,E in so bogate z vitamini B-skupine, razen z B12. Absorpcijo v vodi omejenih vitaminov (A, D, E i K) omogočajo navedene maščobne kisline v semenih.Raziskave so pokazale, da chia semena pomagajo pri regulaciji sladkorja v krvi, znižujejo krvni tlak in zmanjšujejo občutljivost na okužbe. Chia semena delujejo na prevencijo raka, krepitev las in kože, zmanjšanje slabega holesterola v krvi, preprečevanje visokega krvnega tlaka, nastanek krvnih strdkov, sposobnost lajšanja simpotov menopavze in menstrualnih problemov.

Sestavine:

Chia semena

Alergeni:

Lahko vsebuje sledi oreščkov, soje in lupine

Hranilna vrednost na 100 g:

  • Energetska vrednost 379 kcal (1584 kJ)
  • Beljakovine 23 g
  • Ogljikovi hidrati 40 g (od teh sladkorji 0 g)
  • Maščobe 31,9 g (od teh nasičene maščobne kisline 3,2 g)
  • Vlaknine 20,87 g
  • Omega 3 19 g
  • Omega 6 6,4 mg
  • Fosfor 860 mg

Uporaba

Chia semena so tako edinstvena in imajo močno hidrofilno sposobnost, kar pomeni, da nase vežejo vodo. Prepričajte se sami: Chia semenom dodajte žlico vode, soka ali katerekoli druge tekoče hrane – po 10 min bodo semena dobila dvojen volumen. Na ta način, ne samo da dobimo okusen obrok, temveč tudi zdravo prebavo. Z hidratacijo vašega telesa vam tako olajšujejo prehod hrane skozi prebavni sistem ali pomagajo pri regulaciji elektrolitov in naše celice oskrbujejo s potrebno tekočino. Rezultat: prebava je olajšana in poboljšana, absorpcija hrane v črevih pa povečana.