- 20%

LIOFILIZIRANA VIŠNJA, 50 g

4,59  3,67 


Idealen dodatek za k pecivom, žitaricam, čokoladnim sladicam, smutijem, sladoledu ali za pohrustati kar tako.

Vegansko
Presno
Brez glutena
Brez sladkorja
Brez GSO
Šifra: 8606106612608 Kategorije: , , , , , , ,

100 % naravne liofilizirane višnje.

Kaj je liofilizacija?

Mnoga superživila rastejo na področjih, ki še niso onesnažena. Rastejo na naraven način, brez škropiv in nasilnih umetnih gnojil. Tako pridelana živila dejansko ponudijo to, kar dobijo v naravi. Brez strupenih in naravi tujih snovi zagotovijo človeškemu telesu le dobro in zdravo, naravno.

Pomembno pa je, kako so ta živila predelana in pripravljena za transport in distribucijo. S primernimi postopki predelave ohranijo vse svoje učinkovine, tako minerale, vitamine kot tudi antioksidante, ki so jih vsebovala, ko so bila še sveža. Eden najbolj dragocenih načinov predelave občutljivega sadja je liofilizacija. Liofilizacija ali sušenje z globokim zamrzovanjem je postopek, s katerim iz plodov odstranimo vodo. Ohranimo pa njihovo strukturo, aromo, barvo, minerale in vitamine, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali. Skozi proces liofilizacije se ohrani vsa živilska vrednost.

Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje – sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma, vitamini, minerali in sestava živila.

Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje, zato ga uporabljamo le za občutljive in drage vrste sadja. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje. Pri postopku liofilizacije temperatura ne preseže + 30 °C.

Prednosti liofilizacije

  • • sušenje termolabilnih snovi
  • • ohranitev oblike, okusa, barve, arome,mineralov, vitaminov in antioksidantov
  • • ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi
  • • porozen produkt – hitro raztapljanje
  • • liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature
  • • liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih (približno 1 : 10 )
  • • liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike

Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje superživil z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke super hrane, super živil.

Uporaba liofiliziranega sadjaaja

Hrustljavo suho ( liofilizirano ) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana. Lahko se uporablja za musli in smoothie, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane. S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežilne sadne sokove. Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, …

  • 100% naravno
  • 100% sadje
  • brez aditivov
  • brez konzervansov
  • brez dodanih sladkorjev
  • vsebuje samo naravno prisotne sladkorje
  • brez glutena
  • primerno za vse starostne skupine
  • priročno pakiranje (z vami povsod ;))

Sestavine

  • Višnje

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

  • Energijska vrednost 1565 kJ (373 kcal)
  • Beljakovine 6,11 g
  • Prehranske vlaknine 6,09 g
  • Ogljikovi hidrati 88,1 g (od tega sladkorji 49,8 g)
  • Maščobe 0,39 g (od tega nasičene 0,15 g)
  • Sol 0,0033 g
  • Vitamini:
    • Vitamin C: 5,4 mg (6,75 % PDV/RDA*)

*PDV/RDA = priporočen dnevni vnos

Brez dodanega sladkorja. Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Uporaba

Lahko jih pohrustate samostojno ali pa uporabite kot idealen dodatek k pecivom, žitaricam, čokoladnim izdelkom, energijskim ploščicam, kefirjem, smutijem, čajem, jogurtom, sladoledu …

Hramba

Hraniti v suhem in hladnem prostoru. Po odprtju dobro zaprite, da ohranite hrustljavost. Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na embalaži.