Miške Takoj! s čokolado, 300 g

2,90 


Pripravljena zmes za miške, fritule ali mini krofke  s čokolado.

Šifra: 3830071290126 Kategorije: , , ,

Sladica z najbolj ljubkim imenom

V Benetkah jim rečejo fritole, v Istri so fritule … pod različnimi imeni jih pečejo na vseh koncih sveta, a najbolj simpatičen izraz zanje imamo Slovenci – to so miške! Zagotovo vam ne bo nihče zameril, če jih pripravite namesto krofov.  Ali pa kar tako.  Teknejo ob vsaki priložnosti in prav vsak dan!

Sestavine: pšenična bela moka, čokoladne kapljice 11,7% (sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator (sončnični lecitin), naravna aroma vanilije), sladkor, jajca v prahu, sirotka v prahu, dekstroza, jajčni beljak v prahu, emulgatorja (E471, E472e), jedilna sol, sredstvi za vzhajanje (E 450, E 500), barvilo (E160a), sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). Lahko vsebuje sledi mleka.

Alergeni

Odebeljeno označeni med sestavinami

Povprečna hranilna vrednost na 100 g (ali 100 ml):

energijska vrednost: 1567 kJ / 371 kcal
maščobe 5,5 g; od tega nasičene maščobe 2,9 g
ogljikovi hidrati 68,3 g; od tega sladkorji 15,7 g
beljakovine 10,1 g
prehranske vlaknine 4,0 g
sol 1,77 g

Navodilo za pripravo:

Pripravljeno zmes za miške vsujemo v posodo in dodamo od 190 do 200 ml hladne vode. Z mešalnikom mešamo od 2 do 3 minute, dokler ne nastane mehko testo. Še preden se lotimo priprave testa, pristavimo olje, ki naj se v posodi s širokim dnom segreje do približno 180 °C.

Do super sladice je zdaj le še korak: čajno žličko potopimo v vroče olje in z njo zajamemo manjšo količino testa, ki ga previdno položimo v olje. Če miška takoj priplava na površje, vemo, da je olje dovolj vroče. Miške cvremo od 3 do 4 minute, vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo zapečejo z vseh strani. Ocvrte odlagamo na vpojni papir.

Miške Takoj! lahko pripravimo tudi v pečici: V pečico postavimo lonček z vodo in jo segrejemo na 180°C.Testo za miške zajemamo s čajno žličko in ga v kupčkih odlagamo na pekač s peki papirjem. Miške naj se pečejo približno 12 minut, dokler se ne dvignejo in porjavijo. Pred peko jih lahko s čopičem premažemo z mešanico olja in vode.

Preden Miške Takoj! s čokolado postrežemo, jih posipamo z mletim sladkorjem.

Izdelek vsebujejo termostabilne čokoladne kapljice, ki kljub visoki temperaturi ohranijo okus in obliko.

Zadostuje za 25 – 30 mišk

Dober tek!

Opozorilo:

Hraniti v hladnem in temnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.