NARAVNI KURKUMIN IZ BIO KURKUME, 30 KAPSUL

13,49 


Ekstrakt kurkume in črnega popra!

 

 

Vegansko
Brez glutena
Brez GSO

Ni na zalogi

Šifra: 5060170530344 Kategorije: , , ,

Prehransko dopolnilo Kurkumin Together je izdelano iz 100% naravne bio kurkume in vsebuje kar 95% kurkumina. Vsebuje kompletnih spekter antioksidantov, vseh ključnih sestavin kurkume in najpomembnejše sestavine – kurkumina. Ker naše črevesne stene slabo absorbirajo kurkumin, mu Together dodaja ekstrakt čnega popra, ki z 95% vsebnostjo piperina poveča obsorpcijo kurkumina za 2000%!

Kaj je kurkuma in kaj kurkumin?

Kurkuma (Curculam Longa) je indijska začimba značilne močno rumene barve. Korenina, ki jo očistijo, posušijo in zmeljejo v prah, se uporablja kot začimba mnogih jedi in kot zdravilna učinkovina v medicini. Tako kot je pomaranča vir vitamina C, je kurkuma vir kurkumina. A klasična kurkuma vsebuje le 2-5% kurkumina, zato bi morali zaužiti ogromne količine kurkume, da bi dobili zadostno količino zdravilnega kurkumina. Poleg tega naše telo oz. naše črevesne stene slabo absorbirajo kurkumin neposredno iz kurkume. Zato je boljša odločitev, da kurkumo uporabljamo kot začimbo pri kuhi in ekstrakt kurkumina, ko želimo povečati vpliv na naše zdravje. Kurkumin je bil prvič iz kurkume izoliran leta 1815, a je bilo potrebnih še 100 let, da so uspeli v celoti prebrati njegovo kemijsko strukturo. Od leta 1910 naprej so postale raziskave tako množične, da so znanstveniki uspeli odkriti mnoge zdravilne učinkovine kurkumina.

Izdelek NE vsebuje:

pšenice, kvasa, glutena, mlečnih izdelkov (laktoze), veziv, kemikalij, aditivov, polnil, barvil, arom, prezervativov, pesticidov, gensko spremenjenih organizmov.

Sestavine

  • Korenina kurkume (Curcuma longa)
  • ekstrakt črnega popra (piper nigrum root)
  • kapsula iz rastlinske celuloze

Vsaka kapsula zagotavlja priporočen dnevni vnos (PDV*)

  • korenina kurkume 300mg
  • 95% standardiziranega kurkumina iz kurkume 200mg (brez PDV)
  • 95% standardiziranega piperina iz črnega popra 3mg

*PDV=priporočen dnevni vnos

Uporaba

Eno do dve kapsuli na dan ob hrani ali samostojno kot prehransko dopolnilo ali po priporočilu zdravnika.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Hranite v suhem in hladnem prostoru, proč od direktne sončne svetlobe. Ne uporabljajte, v kolikor je embalaža strgana.