- 33%
Več o proizvajalcu:Together Health

OMEGA 3 OLJE ALGE 2+1 GRATIS, 90 KAPSUL

37,18 


Čisto 100% olje iz alg.

 

BIO
Vegansko
Brez glutena
Brez sladkorja
Brez GSO
Šifra: omega3_akcija_2+1_gratis Kategorije: , , , , , ,

EPA in DHA sintetizirajo alge, s katerimi se hranijo ribe. Ribe same torej ne proizvajajo DHA, temveč ga zaužijejo med prehranjevanjem z algami. Poleg DHA se v ribah kopičijo tudi težke kovine in pesticidi. Zato je toliko bolj pomembno, da zaužijemo neposredni vir teh maščobnih kislin. Omega 3 se pridobiva iz alg z ekstrakcijo, ki poteka na naraven način brez uporabe kemikalij.

✔ Alge (vrsta Schizochytrium) kot vir pridobivanja maščobnih kislin
✔ DHA in EPA Omega 3 v idealnem razmerju
✔ Alge so trajnostno gojene v popolnoma nekontaminiranem okolju

OMEGA 3 IZ ALG
Omega 3 je pridobljena iz enega najbolj naravnih virov – alg. Alge je mogoče gojiti trajnostno in brez nevarnosti onesnaženja okolja.

NARAVNO UČINKOVITE SESTAVINE
Omega 3 iz alg vsebuje DHA (ali DHK) in EPA (ali EPK) nenasičeni maščobni kislini. Ti dve obliki sta zelo dobro raziskani in imata številne dokazane koristi. Ribe, v primerjavi z algami, Omega 3 ne proizvajajo po naravni poti.

ALGE
Zagotavljajo Omega 3 maščobne kisline.

ZAKAJ UŽIVATI OMEGA 3 IZ ALG IN NE RIB?

Oceani žal niso več čisti kot nekoč in vsebujejo težke kovine, herbicide, pesticide, dioksine in številna druga onesnaževala. Ta se v morskih organizmih kopičijo zaradi procesa imenovanega biomagnifikacija*, ki se pri gojenih ribah še poveča, saj se hranijo z mesom divje ulovljenih rib, ki so pogosto višje v prehranjevalni verigi in jih naravno ne bi zaužile. Ravno na ta način ribe v svojem mesu in maščobi skoncentrirajo izjemno veliko kemičnih ostankov, kar 9-milijonkrat več kot v vodi, v kateri živijo. Da so v procesu predelave ti toksini odstranjeni je ribje olje podvrženo številnim kemičnim obdelavam.

Ali ste vedeli, da se trenutno 25 % svetovnega ulova uporabi samo za proizvodnjo ribjega olja?

Alge so veliko bolj neposreden (ribe vsebujejo Omega 3 samo zato, ker se z algami prehranjujejo), trajnosten in okolju prijazen vir za pridobivanje Omega 3 maščobnih kislin. Alge se lahko gojijo na kopnem, medtem ko ribje olje povzroča veliko škode oceanom in prispeva k prekomernemu gojenju. Alge vsebujejo več kot 18 % Omega 3, medtem ko jih ribe vsebujejo od 0,1 % do 3 % (v posebnih primerih).

*Biomagnifikacija je kopičenje kemikalij v organizmu zaradi izpostavljenosti vodi in hrani, zaradi česar je koncentracija večja, kot bi bila le v primeru izpostavljenosti vodi, in je torej večja od pričakovanega ravnovesja. Več tukaj.
 
Za doseganje pozitivnih učinkov Omega 3 maščobnih kislin na delovanje in razvoj možganov, srca in vida je priporočen dnevni vnos vsaj 250 mg DHA in EPA skupaj.

Together Health  Omega 3 olje alg vsebuje 330 mg DHA in EPA maščobnih kislin skupaj. Zagotovljena je izjemna čistost in ne povzročajo neprijetnega spahovanja.

Sestavine:
– 100% olje alg (Vrsta Schizochytrium)
– sončnično olje (visoka vsebnost oleina)
– ekstrakt rožmarina (visoka vsebnost oleina)
– naravna mešanica tokoferolov
– ester vitamina C
– Veganska mehka »soft-gel« kapsula* (rastlinski glicerol iz kokosovega olja, koruzni škrob (brez GSO), nerazgrajen karagen iz rdeče morske trave, natrijev karbonat iz morskih alg Kelp)

*100% na rastlinski osnovi
 
Neaktivne sestavine:
Sončnično olje = Uporablja se kot nosilno sredstvo
Izvleček rožmarina = Antioksidant za stabilnost.
Naravna mešanica tokoferolov = Oblike vitamina EAntioksidant za stabilnost
Ester vitamina C = Oblika vitamina CAntioksidant za stabilnost
 
Priporočen dnevni odmerek: 
1 kapsula na dan. Če ste noseči ali dojite, bo ena kapsula podprla uravnoteženo prehrano, dve kapsuli pa prehrano z nizko vsebnostjo rib ali prehrano brez njih.

Kako zaužiti prehransko dopolnilo?
Omega 3 maščobne kisline so topne v maščobi, zato je dopolnilo zaradi boljše absorpcije priporočljivo zaužiti ob hrani, ki vsebuje tudi živila z nenasičenimi maščobami.

Kdaj zaužiti prehransko dopolnilo?
Dopolnilo lahko zaužijete kadarkoli v dnevu.

1 kapsula zagotavlja povprečne vrednosti 352 mg Omega 3 maščobnih kislin:
DHA (tudi DHK) 207 mg (***)
EPA (tudi EPK) 123 mg (***)
DPA (tudi DPK) 22 mg (***)
 
*PDV=priporočen dnevni vnos, ki velja za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)
** NRV=referenčna vrednost hranilne snovi na 100 g
*** N/A = priporočen dnevni vnos ni določen

Izdelek NE vsebuje: pšenice, živih kvasovk, škroba, glutena, mlečnih sestavin (laktoze), dodanih sladkorjev, sintetičnih sestavin, aditivov, barvil, arom, konzervansov in GSO.

Opozorilo za uživanje: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pred jemanjem se posvetujte z osebnim zdravnikom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! V kolikor sumite, da ste na katero izmed sestavin tega izdelka alergični, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za zdravniško obravnavo in ne nadomešča zdravil ali zdravi bolezenskih stanj.

Hramba: Hraniti v hladnem in suhem prostoru, stran od direktne sončne svetlobe. Ne uporabljajte, v kolikor je embalaža strgana.

Več o proizvajalcu

Together Health

Podjetje Together Health proizvaja vitamine, minerale in zdrave omega 3 maščobne kisline, neposredno iz polnovredne naravne hrane in mineralov, ki se nahajajo v originalni obliki v naravi. Vsebujejo njihove naravne encime, antioksidante, fitohranila, ogljikove hidrate, proteine in vlaknine. Ker so v takšnih surovinah prisotne vse vitalne sestavine, ki ne morejo učinkovati ena brez druge, so Together prehranska dopolnila polnovredna in zato veliko bolj učinkovita. Telo namreč lažje prepoznava vitalne sestavine v njihovi naravni obliki in jih posledično lažje absorbira v nasprotju z izoliranimi vitamin in minerali. Ker se ohrani njihova naravna sestava, so prijazni do želodca in lahko prebavljivi.
  • iz polnovrednih hranil ali morske vode (iz žive hrane)
  • 100% vegetarijanski ali 100% veganski in presni
  • kapsule so 100% rastlinskega izvora
  • znanstveno podprto
  • visoka absorpcija
  • brez kakšrnih koli aditivov
  • primerni za občutljive želodce
  • enostavni za prebavo
  • neagresiven proces predelave živil
  • priročna embalaža za potovanja

Zagotavljanje kvalitete

Pri Together se uporabljajo samo presne surovine najvišje kakovosti, ki so pregledane takoj ob dostavi v tovarno. Pri procesu se uporablja samo najčistejša voda, ki se pretaka skozi najsodobnejši filtrirni sistem, ki odstrani vse nečistoče po standardu ena proti bilijon. Rast surovin je skrbno nadzorovana s strani tehnikov in računalniško podprta. Vzorec iz vsake serije je poslan v neodvisno laboratorijsko analizo. Serija je poslana v distribucijo šele po pridobitvi certifikata analize.