- 15%

Palačinke Takoj! (BELA PŠENIČNA MOKA), 300 g

2,90  2,47 


Slovenski produkt za pripravo palačink v nekaj pičlih minutah.

Šifra: palacinke_takoj_bela_psenicna_moka Kategorije: , , ,

Palačinke Takoj! je pripravljena zmes za hitro pripravo palačink, saj vsebino vrečke enostavno zmešaš s pravo količino vode in že lahko spečeš od osem do deset slastnih palačink. Idealna izbira za hitra jutra, “lene” nedelje, počitnice na morju/hribih ali pa ko nekaj bi in ne želiš zapravljati preveč časa v kuhinji.

Palačinke TAKOJ! so na voljo v štirih okusih – pripravljene so iz pšenične bele, polnovredne pirine, ajdove ali pa riževe moke. Še posebej dobrodošle bodo na počitnicah, kjer sveže sestavine niso vedno na voljo ali pa se hitreje pokvarijo.

Sestavine:

pšenična bela moka 74 %, jajca v prahu, mleko v prahu, jedilna sol, sladkor, sredstvi za vzhajanje: natrijevi karbonati, difosfati.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g (ali 100 ml):

energijska vrednost: 397 kcal / 1673 kJ
maščobe 9,4 g; od tega nasičene maščobe 3,7 g
ogljikovi hidrati 59,6 g; od tega sladkorji 8 g
beljakovine 16,8 g
prehranske vlaknine 3,3 g
sol 1,3 g

Alergeni:

pšenična moka, jajca, mleko

Navodilo za pripravo:

Pripravljeno zmes za palačinke vsujte v posodo in dodajte 500 ml vode. Zmešajte gladko zmes. Ponev naoljite in jo segrejte, zmes enakomerno porazdelite in zlato rumeno zapecite z obeh strani. Če ne želite porabiti vse količine zmesi naenkrat, mešajte v razmerju 1:1,6 – kar pomeni, da 100 g zmesi dodate 160 ml vode.

Neto količina 300 g zadostuje za pripravo 8 – 10 palačink.

Navodilo za pripravo ameriških palačink:
Pripravljeno zmes za palačinke vsujte v posodo in dodajte 330 ml vode, zmešajte in specite.

Da bodo res dobre:

Palačinke postrežemo s čokoladnimi namazi ali marmeladami. Dodamo jim mlete lešnike, orehe, kekse ali kokos, še posebej slastne pa bodo z banano ali jagodami. Odločimo se lahko tudi za slane nadeve – Feta sir, pršut in olive ali pa kisla smetana, rezina prekajenega lososa in sveža kumara, bodo odlična izbira. Palačinke, ki ostanejo, lahko narežemo v rezance in jih kot zakuho dodamo juham.

Opozorilo:

Hraniti v hladnem in temnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.