- 10%

Palačinke Takoj! (RIŽEVA MOKA), 300 g

2,90  2,61 


Slovenski produkt za pripravo palačink v nekaj pičlih minutah.

Šifra: palacinke_takoj_rizeva_moka Kategorije: , , ,

Palačinke Takoj! je pripravljena zmes za hitro pripravo palačink, saj vsebino vrečke enostavno zmešaš s pravo količino vode in že lahko spečeš od osem do deset slastnih palačink. Idealna izbira za hitra jutra, “lene” nedelje, počitnice na morju/hribih ali pa ko nekaj bi in ne želiš zapravljati preveč časa v kuhinji.

Palačinke TAKOJ! so na voljo v štirih okusih – pripravljene so iz pšenične bele, polnovredne pirine, ajdove ali pa riževe moke. Še posebej dobrodošle bodo na počitnicah, kjer sveže sestavine niso vedno na voljo ali pa se hitreje pokvarijo.

Sestavine:

riževa moka 74%, jajca v prahu 15%, mleko v prahu 10%, jedilna sol, sladkor, sredstvo za vzhajanje.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g (ali 100 ml):

energijska vrednost: 399 kcal / 1681 kJ
maščobe 10 g; od tega nasičene maščobe 4,8 g
ogljikovi hidrati 65,1 g; od tega sladkorji 8,4 g
beljakovine 11,1 g
prehranske vlaknine 1,5 g
sol 0,39 g

Alergeni:

Jajca, mleko. Lahko vsebuje sledove glutena.

Navodilo za pripravo:

Pripravljeno zmes za palačinke vsujte v posodo in dodajte 500 ml vode. Zmešajte gladko zmes. Ponev naoljite in jo segrejte, zmes enakomerno porazdelite in zlato rumeno zapecite z obeh strani. Če ne želite porabiti vse količine zmesi naenkrat, mešajte v razmerju 1:1,6 – kar pomeni, da 100 g zmesi dodate 160 ml vode.

Neto količina 300 g zadostuje za pripravo 8 – 10 palačink.

Navodilo za pripravo ameriških palačink:
Pripravljeno zmes za palačinke vsujte v posodo in dodajte 330 ml vode, zmešajte in specite.

Da bodo res dobre:

Palačinke iz riževe moke bodo slastne z marmeladami ali čokoladnimi namazi, še bolj pa bodo teknile, če jim dodamo sezonsko sadje. Tudi slani nadevi so odlična izbira. Pripravimo jih lahko s porom ali bučkami, ki jim dodamo pražene pinjole, ali pa se odločimo za nadev iz skute in zelišč. Palačinke, ki ostanejo, lahko narežemo v rezance in jih kot zakuho dodamo juham.

Opozorilo:

Hraniti v hladnem in temnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.