Brands:Lotao

PRESNO EKOLOŠKO KOKOSOVO MASLO, 300 g

4,60 


Pričaraj si tropske okuse v domači kuhinji.

 

BIO
Vegansko
Brez glutena
Brez sladkorja
Brez GSO

Ni na zalogi

Presno ekološko kokosovo maslo je pridobljeno z mletjem kokosovega mesa za razliko od pridobivanja kokosovega olja, ki se ga pridobiva z iztiskanjem kokosa. Zato kokosovo maslo vsebuje tako naravna olja iz kokosa, kot tudi vlaknine iz njegovega mesa. Proizvedeno v Sloveniji.

Dobre lastnosti kokosovega masla so podobne lastnostim kokosovega olja vendar je glavna razlika v tem, da kokosovo maslo vsebuje tudi dragocene vlaknine. Primerno tako za otroke kot tudi za odrasle, vegane in vsejedce. Kokosovo maslo lahko uživamo z žličko naravnost iz kozarčka, ker je tako imenitnega okusa, je kremasto in se kar stopi v naših ustih.

Uporabimo ga lahko v raznih omakah, tako presnih kot kuhanih, vendar ne kot osnovo za praženje, ampak kot dodatek, ki ga vmešamo v omako.

Lahko ga dodamo v smuti in z njim pričaramo okus “Piña Colade”. Z njim lahko nadomestimo maslo živalskega izvora in ga uživamo na kruhu tako presnem kot klasične oblike. Lahko ga uporabimo za prelive, naprimer čez sveže sadje in s tem pričaramo odlično svežo in zdravo sladico. Lahko ga uporabljamo pri pripravi presnih sladic. Stopljenega lahko dodamo granolam in si tako pripravimo okusen in zdrav zajtrk ali malico. Ali pa ga uporabimo tudi pri peki raznih peciv, kot dodatek,…

Sestavine

  • 100% kokosovo maslo*

*iz nadzorovane ekološke pridelave

Povprečna energijska vrednost na 100 g

  • energijska vrednost 2849 kJ (691 kcal)
  • maščobe 75 g (od teh nasičene maščobne kisline 19,20 g)
  • ogljikovi hidrati 6 g (od teh sladkorji 4 g*)
  • vlaknine 10 g
  • beljakovine 17 g
  • sol 0,01 g

*Naravno prisotni sladkorji

Proizvaja: DROBTINKA d.o.o., Zabukovica 62, 3302 Griže

Distribucijo ekoloških proizvodov kontrolira: SI-EKO-002

Certifikati

EU ekološki certifikat, SI-EKO-002, kmetijstvo izven EU

Neto količina: 300 g

Poreklo: Šrilanka

Več o proizvajalcu

Lotao

Lotao - pozabljena skrivnost Ljudstvo se prehranjuje z rižem že od kamene dobe naprej. V nasprotju z masovnim trgom riža Lotao podpira gojenje redkih sort, ki jih do nedavnega Zahodni svet ni poznal. Te sorte so bile izbrane po načelu čistosti tako kvalitete kot tudi načina pridelave. Lotao sodeluje izključno s kmeti, ki pridelujejo redke sorte riža pod ustreznimi pogoji, delujejo v skladu s socialnim podjetništvom in izpolnjujejo pogoje varstva okolja. Poleg različnih sort riža Lotao proizvaja eliksirje in začimbne mešanice. Eliksirji – olja bazirajo na riževem olju, ki daje rižu svileno teksturo in živahno barvo. Z aromatičnimi dodatki poživijo in obogatijo okus riža. Začimbne mešanice razvijejo riževo jed v kulinarično doživetje, še posebej, če jo dodate rižu tik pred serviranjem.