- 40%
Več o proizvajalcu:Menakao

TEMNA ČOKOLADA 100%, 75 g

2,81 


Doživetje okusa pravega kakava

BIO
Brez sladkorja
Brez GSO
Šifra: 3760295460527 Kategorije: , , , , , , ,

Uporabno najmanj do Avgust 2022

»Uporabno najmanj do« označuje datum minimalne trajnosti, do katerega živila ohranijo pričakovano kakovost. Živila so po tem datumu varna za uporabo, če upoštevate navodila za shranjevanje in embalaža ni poškodovana, vendar lahko začenjajo izgubljati okus in teksturo. Vir. nijz.si

Vrhunska temna čokoladna tablica je izdelana iz kakava prvovrstne kakovosti, pridelanega na organskih neškropljenih plantažah v dolini Sambirano na severozahodu Madagaskarja. Čokolada vsebuje 100% kakavov delež, čisto kakavovo maslo in ne vsebuje sladkorja. Odsotnost sladkorja ustvarja čokolado z globoko in bogato kakavovo noto. Aroma, ki se razvija ob topljenju kakavovih zrn, je robustna s subtilnim in svežim okusom kakavovega zrna v ozadju.

Idealna za po obroku, primerna za vse čokogurmane in odlična izbira za darilo. 😉

Sestavine

kakav in kakavovo maslo

Povprečna energijska (na 100 g)

  • Energijska vrednost 635,74kcal (2661,72 kJ)
  • Beljakovine 13,60 g
  • Ogljikovi hidrati 30,54 g; od tega sladkorji 18 g
  • Maščobe 51,02 g; od tega nasičene maščobne kisline 11,72 g
  • Sol 0,02 g

Alergeni

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov in mlečnin.

 

Več o proizvajalcu

Menakao

Menakao proizvodnja poteka po načelu »Tree to Bar«. Vse sestavine čokolade Menakao so pridelane na Madagaskarju, kjer poteka tudi celotna proizvodnja čokolade.

Malgaško podjetje Menakao ravna z zaposlenimi skrbno in odgovorno ter z različnimi projekti prispeva velik delež k razvoju lokalne skupnosti na Madagaskarju.

S proizvodnjo po načelu »Tree to Bar« zagotavlja delovna mesta tako za pridelovalce sestavin kot za zaposlene v proizvodnji čokolade. Za surovine plačuje več od tržne cene in več od Fair Trade organizacije. Sredstva, ki bi sicer bila namenjena licenci Fair Trade, raje vlagajo v dobrobit zaposlenih, zato niso nosilci omenjenega certifikata. Zaposleni so plačani najmanj 10% več od povprečne plače na Madagaskarju, delajo v varnem okolju pod dobrimi delovnimi pogoji: klimatizirani prostori, tuši s toplo vodo, brezplačni prevoz na delo in domov, brezplačno kosilo, plačilo socialnih prispevkov in pokojnine; s tem delavci ohranijo 50% svoje plače.